vineri, 1 septembrie 2017

O EXTRAORDINARĂ MINUNE RECENTĂ A MAICII DOMNULUI DIN GRECIA



Prezentăm in traducere o impresionantă minune făcută recent de Maica Domnului in Grecia, pentru o credincioasa de stil vechi, minune confirmată public in România de Ps. Fotie.
Următorul incident a avut loc pe 19 aprilie 2017 și a fost prezentat pe scară largă în Grecia in mass media. Sergentul Vasiliki Plexida de 26 de ani a fost singura supraviețuitoare a unui accident de elicopter al armatei grecești din Sarantaporo, accident care a lăsat in urma patru ofițeri morți. Ea a fost unul dintre cei cinci pasageri ai elicopterului și a fost spitalizată la Spitalul Militar 424 din Salonic. Vasiliki a suferit o fisură de pelvis și leziuni uşoare la mâini, picioare și gât. După eveniment Ministerul Apărării a anunțat doliu de trei zile pentru pierderea celor patru ofițeri ai Forțelor Armate Grecești.
Iată cum a prezentat ea pe scurt tragica cronologie a evenimentelor, fără a face inițial vreo referire la marea minune pe care tocmai o trăise:
"Am zburat jos. Am căzut în ceață, vizibilitatea era foarte limitată, aproape de zero. Elicopterul a atins cablurile PPC (Compania Publică de Electricitate) și și-a pierdut echilibrul. Totul s-a petrecut în fracțiuni de secundă. Odată cu impactul elicopterului cu solul mi-am pierdut simțurile", a spus Plexida.
"Când mi-am revenit ceva mai târziu, era ca și cum m-aș fi trezit după un coșmar, dar cu o durere insuportabilă în tot corpul", a povestit ea. Plexida a reamintit că era asigurată in scaunul ei, în momentul în care elicopterul a lovit solul.
Vasiliki impreună cu prietenii apropiați și familia ei au confirmat apoi că în acea zi a avut loc un adevărat miracol al Fecioarei Maria. Ei au vorbit despre credința ei profundă și relația sa apropiată cu călugărițele mânăstirii Panaghia Evangelistria Akrotiriani din Serifos. Se stie chiar faptul că, după acest zbor cu elicopterul, ea urma să plece să viziteze călugărițele de la această mănăstire.
Când elicopterul s-a prăbusit și nimeni nu știa incă nimic despre soarta pasagerilor, cineva care o cunoștea pe Vasiliki a sunat la mânăstire și le-a rugat pe călugărițe să se roage pentru ea pentru că erau foarte îngrijorați. Maica de la telefon a spus că numai fata va supraviețui. Au existat rapoarte că acea maica a spus de asemenea că toți ceilalți pasageri vor muri, dar Vasiliki a clarificat acest lucru pe pagina ei de Facebook pe 8 mai, unde a scris:
”În prezent, doar credința noastră ne poate salva! Fie ca Dumnezeu și Panaghia să dea putere lumii!!! O clarificare pe care aș vrea totusi să o fac. Acest articol nu a fost scris de mine, dar ceea ce este scris este adevărat, cu singura diferență că bătrâna maica nu a spus că ceilalți vor fi uciși, doar a spus, "Nu știu ce se va întâmpla cu restul".
Totul a avut loc după cum a spus călugărita, au găsit-o pe Vasiliki singură în viață la locul accidentului. Vasiliki a spus că, pe măsură ce elicopterul cădea, o femeie în haine roșii a apărut alături de ea si a ințeles că a fost Fecioara Maria. Doar o minune ar putea explica supraviețuirea ei in conditiile in care a avut loc tehnic acest accident cumplit. Îndepărtarea scaunului de podea a fost făcută cu o precizie chirurgicală. Un specialist în armată a spus că 1200 de nituri il țin fixat de podea și operatiunea ar dura câteva zile doar cu unelte potrivite. Mai mult, scaunul a aterizat la 20 de metri de accident dar în poziție întoarsă faţă de elicopterul făcut praf, permițându-i astfel să nu se uite si să rămână acolo calmă fără a intra in panică.
Astfel a reușit să stea liniştită și să aștepte până au găsit-o. Femeia în roșu i-a mai spus: "Omul care vine, vine pentru tine", apoi a plecat. Era un angajat al Electrica (PPC) care a venit să verifice pana de curent. Exact atunci a sunat şi telefonul ei deoarece toate lucrurile personale se aflau in preajmă, iar angajatul electrica a răspuns la timp pentru a da poziţia exactă a locului accidentului celor de la armata care o sunau pe ea să vadă unde e şi dacă e bine. Tehnicianul de la electrica a găsit-o pe fată cu icoana Maicii Domnului in brațe (icoană pe care o are fiecare elicopter grecesc). Vasiliki a mai raportat că se simțea bine (o stare de căldură şi pace) și în siguranță în prezența Maicii Domnului.
Mirabil este şi faptul că acele cabluri de curent nu au căzut la sol şi astfel tot combustibilul curs din rezervor nu a luat foc.
Când Vasiliki a fost internată în spital, medicii au spus că va dura mai multe luni să se recupereze, dar femeia în îmbrăcăminte roșie i s-a arătat atunci din nou și i-a spus să nu-și facă griji pentru că se va recupera grabnic (fapt care s-a şi intâmplat nefiresc de repede). De asemenea, i-a spus să răspândească știrile despre această minune pentru a întări credința oamenilor din lume.
Mărturia publică si oficială a sergentului Vasiliki Plexida, singurul supraviețuitor al accidentului de elicopter
La 13 iulie 2017, sergentul Vasiliki Plexida a mulțumit lui Dumnezeu și Fecioarei Maria la Sfânta Liturghie care a avut loc la Mănăstirea de stil vechi Panaghia Evangelistria Akrotiriani din Serifos, după miracolul pe care l-a experimentat la 19 aprilie 2017, când a supraviețuit în mod miraculos accidentului de elicopter. După Sfânta Liturghie, Vasiliki a dat o primă mărturie publică explicând cum a fost salvată:
"Când am realizat prima lovitură, mi-am făcut instinctiv cruce și am rugat-o pe Panaghia (Fecioara Maria) să mă ajute, am strigat: Maica Domnului, salvează-mă! A coborât imediat, am văzut-o în viață, m-a luat în braţe, m-a desprins cu podeaua și cu scaunul împreună, eu simțind că a fost smulsă și m-a mutat complet în spate spre stânga elicopterului, întoarsă pe jumătate pentru a nu vedea scena tragică şi a nu-mi aminti nici o imagine."
Sergentul a dăruit o candelă de ulei Fecioarei Maria, de care este atașată o statuetă a unui elicopter ca mărturie a minunii. Și-a donat metanierul de rugăciune și uniforma pe care o purta în acea zi, care are o lacrimă din cauza prăbușirii elicopterului. Acestea au fost cerute pentru că au fost atinse de Fecioara Maria când a salvat-o pe Vasiliki de la accident.
Mama lui Vasiliki a explicat despre fiica ei că s-a rugat de îndată ce elicopterul a început să cadă și atâta timp cât era conștientă după căderea elicopterului. ”Ea se ruga la Panaghia, iar Panaghia Akrotiriani a fost cea care a auzit-o și a salvat-o“.
La Sfânta Liturghie a participat de asemenea Ministrul Apărării Naționale, Panos Kammenos, care a dăruit stareței o copie a icoanei Panaghia Soumela. Domnul Kammenos a spus:
"Pontus, Tracia, Marea Egee, Cipru sunt aceleași locuri pe care Panaghia le protejează la fel cum a luat-o pe Vasiliki pe brațe și a scos-o din elicopter. Vreau să știți că toate avioanele Forțelor Armate Grecești, forțele noastre aeriene și toate navele care trec de aici, precum și soldații lor, indiferent de cât de departe sunt de Pont, Tracia, Marea Egee sau Cipru, ei se vor gândi la tine rugându-se în numele națiunii noastre, cu ajutorul Panaghiei care a apărut de multe ori. "
De asemenea, a mulțumit stareței "pentru ocazia prezentă pe care ne-ați dat-o să-i mulțumim Panaghiei pentru miracolul care a avut loc. Vrem să vă mulțumim și pentru că, aici în Marea Egee, în acest cuib de vulturi, protejați cu rugăciunile voastre toata zona Termopile".
Când Vasiliki a fost întrebată cum arăta chipul Fecioarei Maria, ea a răspuns că nu mai poate să-și amintească trăsăturile feţei. Apoi când a fost întrebată dacă elicopterul avea icoane, ea a spus că fiecare elicopter de armată grecesc are o icoană.
În accident, locotenentul general Ioannis Tzanidakis, colonelul Thomas Adamou, maiorul Demosthenes Goulas și locotenentul Constantin Hatzis au murit. Elicopterul efectua un zbor de supraveghere de-a lungul frontierei de nord pentru a oferi un sentiment de securitate locuitorilor din zonele de frontieră, o activitate care se repetă periodic.
VIDEO
MĂRTURIA PS FOTIE ÎN ROMÂNIA

Mânăstirea Panaghia Evanghelistria Akrotiriani din Serifos
Vasiliki Plexida la slujba de mulțumire



Panaghia Akrotiriani de Serifos (icoană personală Vasiliki Plexida)

MINUNEA POVESTITĂ LA PREDICĂ DE PS EVLOGHIE
VIDEO

AVEŢI CREDINŢĂ, MAICA DOMNULUI FACE MINUNI!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm să comentați decent în limitele bunei cuviințe.